Concurs închis. Câștigători: Raluca E. și Cristian B. Câștigătorii vor primi un mail în care sunt informați cum pot intra în posesia premiilor.

Sanctus este o carte despre care s-a tot vorbit în ultima vreme: unii l-au asemănat pe Simon Toyne cu Dan Brown, alţii, printre care şi Andrei Gheorghe, au spus că e o carte pe care greu o laşi din mână. Cert e că avem de-a face cu un roman misterios, cu secrete religioase, detectivi uluiţi.

Cartea britanicului Simon Toyne ar putea fi rezumată aşa:

Într-o dimineaţă, un călugăr al ordinului urcă în vârful muntelui, întinde braţele în formă de cruce şi se aruncă în gol. Trupul îi este plin de tăieturi până la os, în forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva în măruntaiele muntelui există o grădină care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoaşterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină. Când ziarista Liv pătrunde în Citadelă, ea e pe cale să descopere unul dintre cele mai înspăimântătoare secrete ale civilizaţiei.

Şi, ca să nu vă mai ţinem în suspans, vă spunem că puteţi câştiga 2 exemplare din Sanctus, noul roman publicat în cadrul colecţiei Strada Ficţiunii, editura ALLFA, dacă ne spuneţi care a fost romanul fantasy, cu mistere religioase, care v-a plăcut cel mai mult şi de ce.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta cele 2 răspunsuri câştigătoare dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta). Deadline: Miercuri, 9 noiembrie, ora 12.00.

Mult succes!

 

25 comentarii
  1. Claudia Lungu

    Mi-a placut foarte mult PAULO COELHO – Alchimistul,o carte despre calea prescrisa fiecaruia in viata si alegerea noastra de a ne-o trasa intr-un fel sau altul

    Reply
  2. Mihai Paula

    Am citit “Quo vadis, Domine ?”. Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero și aceasta prin intermediul poveștii de dragoste dintre o tânără creștină, Ligia și Marcus Vinicius, patrician roman. Acțiunea se desfășoară în cadrul cetății Romei.
    Stateam si noaptea sa citesc, asa de incitanta a fost. Mi-a placut foarte mult. As mai citi-o, daca as mai gasi-o pe undeva.

    Reply
  3. Cristian B.

    În ceea ce mă privește, pentru a mă situa în topicul propus, pot spune că am fost fascinat de „Pendulul lui Focault” al lui Umberto Eco.

    La vremea când citeam cartea trăiam acut sentimentul că dacă aș fi lecturat-o mai devreme, aș fi văzut cu alți ochi în lumea reală, cea de zi cu zi, suprasaturată de diversiuni, jocuri și alambicări conspiraționiste, fie că e vorba de societăți mai puțin secrete și mai mult discrete, domenii ca paranormalul, spirtualul, religiosul, și alte arii conexe lor . Pe parcursul cărți în repetate rânduri nu am putut să-mi inhib sentimentul că aș fi citit un soi de biografie, o lucrare care își propusese să explice cum funcționează această mașina a conspirațiilor. Uitam că înaintea mea se derula o poveste, o ficțiune, simțind adesea cum povestea prinde viață, ieșind din paginile cărții, invadând realitatea cotidiană. Cred că acesta a fost și unul din aspectele pentru care mi-au fost captate atenția și interesul: inducerea acestei impresii de veridic, inspirat din, și chiar mai mult de atât, oglindind cotidianul.

    Mi-a plăcut această carte și pentru că pe lângă faptul de doar a spune o poveste despre mistere și misticisme, a urmărit, în plan secund, să arate și cum plictisiți poate de viețile lor prea simple, unii oameni crează diverse cadre, cu al căror mister „se îmbătă” atât ei înșiși (creatorii de mistere) cât și generații întregi, la final o întregă societate, pornind în căutarea unor sensuri și semnificații pentru ceva ce nu reprezintă decât un produs al imaginației unui individ sau al unui grup de indivizi cu un crez comun.

    Consider că este o carte despre cum credințele și ideile noastre sunt cele care mișcă lumea, pe care o recomand celor interesați de societăți secrete!

    Reply
  4. Un cititor

    Roman fantasy cu mistere religioase?…
    Dan Simmons’s – “Hyperion Cantos” mi-a placut cel mai mult, probabil deoarece au fost primele povestiri (5 la numar, reunite in ciclul mentionat anterior) cu astfel de tenta fanastico-religioasa. Practic nu dureaza mult de la inceputul lecturii pana te transpui in lumea aparte din acele carti, o lume cu alte reguli, cu alta structura sociala, cu alte ideologii religioase si toate structurate logic si orgonat (dupa parerea mea).

    O alta carte unde pot fi gasite si mistere religioase, scrisa de Marquez, e “Despre dragoste si alti demoni”. Marquez, cred, a scris ca nimeni altul. Numai in operele lui lucrurile socante pot fi atat de obisnuite, iar lucrurile obisnuite… atat de socante:)

    Desigur merita amintite si cartile lui Dan Brown, care pot fi numite hipercaptivante, prin maniera de expunere a scriitorului. Daca. recunosc, nu astept sartile noi ale acestui autor cu sufletul la gura, atunci, cand zaresc una noua, nu o las pana nu o termin de citit.

    Reply
  5. Raluca E

    Nu stiu cat de mult se incadreaza in regulile concursului insa cartile lui Dan Brown au facut furori la aparitia lor pe piata. In principiu as alege “Ingeri si demoni” deoarece a fost singura carte care m-a tinut in suspans pana la ultima pagina. Iubesc stilul sau de a fabula intamplari misterioase si de a pune sub indoiala anumite secrete religioase, dar totodara rezolvand misterul unora din cele mai fundamentale intrebari ale existentei noastre, un conflict intre stiinta si religie, intre existenta sau fabulatia unor secte care ne conduc din umbra.
    Cred ca stilul lui Dan Brown e unul invidiat, pentru ca nu oricine se poate lauda cu o asa mare notorietate de pe urma primului sau roman fictiv ” Codul lui Da Vinci”. iar cartea propusa in acest concurs pare sa aiba acelasi stil misterios si inteligent de care mai avem nevoie din cand in cand a le citi pentru a ne relaxa de la filozofiile vietii.
    In principiu, e o carte plina de adrenalina, usor de citit, de povestit mai departe si un bun motiv de a lasa deoparte calculatorul si alte indeletniciri nonculturale si a ne delecta cu o lectura placuta si relaxanta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *