Voi ce beţi dimineaţa, ca să vă încălziţi sau să vă puneţi în mişcare odată părăsit culcuşul cald? Ceai, cafea? Noi, tot din cărţi, v-am pregătit altceva. Dacă tot am citit Ce bem? şi dacă tot suntem în mijlocul săptămânii workaholice, am fost cuminţi (de data asta) şi am zis să încercăm capitolul de băuturi pentru prima parte a zilei.

Un alt adevăr la fel de adevărat e că nu prea avem ingredientele şi instrumentarul necesar pentru cocktail-uri, dar cum deja am pus în capul listei pahare speciale pentru vin, ne echipăm şi facem ravagii uşor uşor.

Ca să revenim la dimineţile noastre, ne-am cam pregătit de luat iarna în piept, dar nu oricum. Nu am vrut să vorbim de prea clasicul fresh de citrice şi ar fi fost şi păcat, că tot aveam atâtea alte variante. Aşa că am făcut un suc tonic de iarnă, cum îi spune Victoria Moore, din kiwi, mere şi lime. Evident că durează câteva minute să-l faci şi e păcat să nu începi aşa verde şi energic ziua – parol 🙂

Asta e tot ce trebuie pentru o cană sănătoasă de suc, plus un storcător şi un blender.

Merele trebuie stoarse, dar dacă nu ai storcător, taie-le felii subţiri şi le vei da prin blender cu kiwi-ul, iar la final se stoarce jumătate de lime. Poţi foarte bine cumpăra şi suc de mere gata preparat, pe care să-l amesteci apoi cu piureul de kiwi şi zeama de lime, dar dacă nu e un suc foarte bun şi nu ai storcător (să adaugi sucul proaspăt stors) pune merele în blender. Am testat ambele variante şi e bun bun, diferenţa e una de textură.

Dat totul prin blender (kiwi-ul cu merele) vor rămâne bucăţele de măr prin suc, dar e crunchy.
În cana din spate am făcut sucul cu mere stoarse.

Şi pentru că e bun, a stârnit şi reacţii. Apropo de curiozitatea pisicii… El e domnul Caisă şi, de la nume i se trage, e atras de fructe, ca de orice altceva cu miros din casă.

 

Dacă un suc de fructe nu e totuşi acel ceva cu urme de cofeină pe care-l aşteptaţi dimineaţa, haideţi să încercăm cu o ciocolată caldă – homemade. Am luat lapte, am luat ciocolată cu 75 % cacao (care e cam nelipsită din peisaj, ca şi cea cu 85%) şi am făcut ciocolata.

200 g lapte, 30 g ciocolată neagră şi, pentru pofticioşi, 2 linguriţe de frişcă.

Se încălzeşte laptele şi când e deja cald se pun în el bucăţelele de ciocolată. Până să fiarbă laptele (ceea ce nu trebuie să se întâmple) tot amestecând cu o lingură de lemn se va topi toată ciocolata. Şi gata, se face densă, miroase demenţial, se pune în cană şi se bea. E mai bună decât cele mai multe din ciocolăţile calde la plic pe care vi le luaţi, pentru că e mult mai concentrată şi cremoasă, de la lapte.

Să vă treziţi bine 🙂

Pentru alte preparate cu aport de tonus în diferite momente ale zilei, cu savoare garantată pe anotimpuri şi mult mai cu senzaţii tari decât cele cuminţi alese de noi pentru dimineaţa asta, vă lăsăm cu Ce bem?.

2 comentarii
  1. Andra

    De obicei prefer sa mananc fructele ca atare decat facute suc, mi se pare mai practic si mai satios 🙂 Dar e foarte tare ideea cu topitul ciocolatei, prafurile de ciocolata cumparate ca atare au tot felul de prostii prin ele.
    PS: Super simpatice canile 🙂

    Reply
  2. Mădălina Georgescu Post author

    Multumim, Andra 🙂 Da, cred ca numai asa voi bea ciocolata calda de acum incolo. Cat despre cani, ele sunt instrumentarul divers si limitat al unui bookaholic ce isi schimba des casa, dar vesela ba 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *