Drumul unei cărţi este lung şi aventuros: din pana mai precis tastatura scriitorului ajunge la tipografie, apoi într-o librărie şi în sfârşit, la cititor. Dar ce facem cu o carte după ce o terminăm de citit? Poate o mai împrumutăm vreunui prieten, dar cel mai probabil e să rămână acolo, în bibliotecă.

Uneori, însă, cărțile noastre ajung să stea prăfuite în cutii sau depozitate într-un colţ stingher. Recunoașteți că aveți teancuri acasă! Vestea bună este că, deşi poate nu beneficiem de îndeajuns spaţiu pentru o bibliotecă în adevăratul sens al cuvântului sau ea e deja burdușită de cărți, putem să încropim câteva rafturi şi să folosim aceste simpatice suporturi laterale de carte.“Book End” Bookends

Ca să nu existe confuzii, aceste suporturi de metal îşi exprimă foarte clar utilitatea.

Sursa

 

City Slickers Bookends

Acest set de 3 figurine dă impresia, prin pozitia corpului, că ar trece direct prin cărţi.

Sursa

 

Bookend Men

Puteţi să vă ţineţi cărţile aproape una de alta, la propriu,  cu ajutorul acestor creaţii ale designerului Chris Collicott.

Sursa

 

Fish Bowl Bookends

Aceste suporturi sunt cu adevărat speciale. Pot fi folosite ca şi acvarii pentru iubitorii de peştişori sau doar ca şi piese de decor dacă le umplem cu nisip, plante şi scoici. Asta pe lângă scopul lor iniţial.

Sursa

 

Alphabet Bookend

Putem să ţinem cărţile bine organizate cu ajutorul acestor litere. Figurina de pe litera A urcă nişte scări, iar cea de pe litera Z se uită în jos, peste marginea literei.

Sursa

 

Buddha bookends

Aceste amuzante suporturi laterale de bazează pe burtica lui Buddha ca să ţină cărţile bine lipite unele de altele.

Sursa

 

Elephant bookends

Pentru copii, cele mai simpatice suporturi laterale sunt aceşti elefănţei din piele, dar îndeajuns de rezistenţi ca să fie sprijin pentru cărţi. Partea cea mai bună este că la acest link se găsesc animăluţe de toate felurile, pentru preferinţele oricărui copil.

Falling Books Bookend

Putem să lăsăm doar impresia că volumele noastre stau să cadă, cu ajutorul acestor suporţi, care par gata să strivească omuleţul de sub ele.

 

Asterisk Bookend

Asteriscul, de obicei întâlnit în cărţi, a fost de data asta scos în evidenţă de Francisca Prieto şi transformat în suport de carte.

Pentru iubitorii de carte şi cei cu o înclinaţie către designul inedit dar şi funcţional, aceste încântătoare accesorii sunt soluţia perfectă pentru a ne salva cărţile de la o soartă anostă pe vreun raft întunecos.

6 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *