Ne place cand scriitorii sunt activi pe internet. Cand vorbesc cu cititorii, raspund la intrebari si tin pe toata lumea la curent cu ce se mai intampla cu cartile si cu vietile lor. Cu toate ca multi dintre ei au bloguri, cateodata e mai la indemana si mai rapid sa ii urmaresti pe Twitter. Iata 9 scriitori care n-or sa te polueze cu balarii pe care n-o sa le citesti niciodata 🙂

Chuck Palahniuk (chuckpalahniuk) – Autorul romanelor Fight Club, Rant sau Pygmy da retweet cand primeste mesaje de la fani si isi promoveaza, prin contul de Twitter, noul roman, Damned, dar si pe cele mai vechi. Daca ai noroc, s-ar putea sa te alegi cu o oferta de job (acum doua saptamani cauta 7 oameni pentru o revista online).

You love ‘Fight Club?’ You love posters? You love alternate posters designed by talented fans? Then click this link. http://bit.ly/lKktpt

Paulo Coelho (paulocoelho) – Dupa cum probabil era de asteptat, Coehlo posteaza o multime de tweeturi inspirationale (dar nu atat de multe precum ne-am fi asteptat). Cateodata in englea, cateodata nu. Urmareste doar 90 de oameni, dar ocazional raspunde la mesaje.

Life is short. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.

Joe Hill (joe_hill) – Fiul lui Stephen King, la randul lui un scriitor talentat, are simtul umorului si scrie despre tot felul de lucruri: de la ce citeste (hashtagul #fridayreads), pana la posturi despre unicorni.

Little known facts about unicorns: #4 They make lightsaber sounds when they play-fight with their horns. Bzz bzzz bjjjzzz.

Kelley Armstrong (KelleyArmstrong) – Autoarea romanului Luna Plina (Twilight cu mai multi varcolaci adica) scrie in special despre munca ei – carti, workshpuri de creative writing, dar si mici observatii apropo de chestii aleatorii care ii atrag atentia (atat pe internet, cat si pe strada).

Writing DR 3. Realized Maya’s dog has disappeared from narrative. Again. Are there laws against fictional animal neglect?

Neil Gaiman (neilhimself) – Extrem de activ pe Twitter. Scrie in special despre munca lui si raspunde destul de des followerilor.

Barnes & Noble are going to video interview me. They want questions. Leave them your questions on Facebook Comments at http://t.co/VZ2L7OO

John Scalzi (scalzi) – Nu urmareste decat un singur om, dar se implica foarte mult in conversatii. In general, tweeturile lui sunt fie parte dintr-un dialog, fie sunt comentarii apropo de o situatie in care se afla.

Seriously, whoever programmed the music at the airport needs to be tried for yacht rock crimes against humanity.

Malcolm Gladwell (Gladwell) – Abordarea lui Gladwell pe Twitter este similara cu abordarea lui din carti. Ca si Coelho, e mai putin inspirational decat ne-am fi asteptat (desi nu ne asteptam la acelasi grad de cheesiness).

My Goal of the Day: Fully listen to my critics, even if they may not know exactly what they’re critical of.

Margaret Atwood (MargaretAtwood) – Autoarea Povestii Cameristei (despre care am vorbit si noi) tweetuieste mai putin despre viata ei si mai mult apropo de evenimente cotidiene, politica, sport, si, evident, despre munca ei.

Berlin lit festival Sept. program: berlinerfestspiele.de/de/aktuell/fes…

Alan Baxter (alanbaxter) – Urmareste si este urmarit de o multime de oameni si este extrem de activ. Daca ii dai reply, s-ar putea sa-ti raspunda. Scrie in special despre munca lui si include o multime de linkuri interesante despre ce si cum se scrie si se publica.

Game changer – J K Rowling, Pottermore and ebooks without a publisher – http://bit.ly/jnPd7j
2 comentarii
  1. Pingback: 9 scriitori romani de urmarit pe Twitter « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *