Pentru că nu ne potolim din căutări și nu ne oprim din citit, avem nevoie permanentă de site-uri de pe care putem descărca volume gratuite – iar dacă-i iarnă și viscol afară, cu atât mai binevenite sunt resursele online! (Nu de alta, dar la mine sunt pe terminate cărțile tipărite noi pe care le-am cumpărat acum două săptămâni 🙂 ). 

Așadar, pentru cei interesați, am dat peste un site care inventaria (acum un an și ceva dar na, misterioase-s căile internetului) 100 de site-uri de pe care ne putem descărca legal cărți gratuite. Singura parte mai puțin bună este că aproape toate sursele sunt în limba engleză.

Dacă intrați pe Just English veți vedea că site-urile menționate sunt împărțite pe categorii. Unde găsim:

– cărți clasice (Classic BookshelfPage by Page BooksFiction.us etc.);

– cursuri (Textbook RevolutionWikibooksFlat World Knowledge ș.a.);

– cărți pentru copii (byGoshLookybookInternational Children’s Digital LibraryMunseys);

– piese de teatru (PlaysProPlayReadBookOnline.net etc.);

– ficțiune contemporană + fantasy și romance (Public BookshelfFree Online NovelsFoxgloveGet Free Ebooks ș.a.);

– poezie (PoetryPoem HunterFamous Poetry OnlinePinkPoem.com etc.).

Alte categorii: cărți polițiste, artă și spectacol, cărți rare, istorie și cultură, cărți în limbi străine (printre care un site și în română – Biblioteca romaneasca), filosofie și religie, matematică și știință, diverse.

Sigur, printre recomandări, veți da și peste site-uri deja celebre, cum ar fi Project Gutenberg, dar și peste cele despre care deja v-am vorbit în materiale precedente (aici, aici, aici și aici, cum ar fi Bibliomania sau The Literature Network).

Oricum ar fi, merită să intrați pe Just English și să vă alegeți dintre cele 100 de site-uri cu download gratuit ce vi se potrivește și vă este util.

 

Pe final, pentru cei care vor să fie în pas cu ultimele noutăți legate de ebook-uri, cei de la Ebook Friendly au încropit o listă cu cele mai bune site-uri de știri pe care ar trebui să le urmăriți.

 

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


8 comentarii
  1. Pingback: 100 de site-uri cu cărți gratuite | Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării

  2. rezia

    Lavinia, ti-as fi recunoscatoare daca ai mai pune o data link catre biblioteca mentionata de tine. Nu reusesc sa-l accesez pe cel dat deja. Multumesc!

    Reply
  3. Lavinia

    Linkul este bun dar intr-adevar momentan nu merge, ma gandesc ca este o problema cu site-ul lor.Atunci cand am scris primul comment tocmai descarcasem de acolo cateva carti fara nicio problema, deci functiona ok….trebuie sa mai incercam 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *