John Sokol e un artist american din Akron, Ohio care pictează, desenează, predă cursuri de artă şi cu siguranţă iubeşte literatura. Şi când spun asta nu mă refer doar la faptul că scrie poezie şi proză scurtă, ci şi la arta sa plastică. El a realizat o serie de lucrări grafice înfăţişând portretele unor renumiţi scriitori, într-o manieră inedită, în care a folosit cuvinte pentru a crea figuri. Şi nu, nu e vorba de cuvinte alese la întâmplare, ci de textele autorilor pe care i-a portretizat. O alegere inspirată dacă ne gândim că suntem definiţi de ceea ce facem; un scriitor îşi creează nemurirea cu ajutorul cuvintelor, acestea îl definesc în ochii celorlalţi şi talentul cu care le îmbină îi asigură locul în inima noastră şi pe rafturile literaturii universale.

Şi Sokol dă dovadă de talent atunci când reuşeşte să transforme versuri în priviri blânde sau scrieri pline de înţelepciune în riduri de expresie în seria sa numită Word Portraits.

Charles Baudelaire – Les fleurs du mal

Feodor Dostoievski – Crimă şi pedeapsă

Dante Aligheri – Divina Commedia (L’Inferno)

Walt Whitman – Leaves of Grass

John Keats – Lamia

James Joyce – Ulysses

William Faulkner – The Sound and the Fury

Jorge Luis Borges – El milagro secreto

Pablo Neruda – Canto general

surse imagini aici şi aici

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *